با تمام فواید نخود، هضم این محصول بسیار سخت است و ممکن است باعث نفخ، نفخ و درد شود.
متخصص تغذیه می گوید: اگر بیماری های التهابی دستگاه گوارش دارید، مراقب آن باشید و یکی دیگر از موارد منع مصرف رایج برای استفاده از حبوبات و به ویژه نخود، نقرس است.
این بیماری با افزایش سطح اسید اوریک همراه است و ممکن است با توصیه هایی برای محدود کردن حبوبات روبرو شوید.
استفاده از نخود در پزشکی
در پزشکی از نخودچی کیلویی در فشار خون بالا برای تثبیت فشار خون سیستولیک و دیاستولیک استفاده می شود و به دلیل پایین بودن شاخص گلیسمی و بار کم کربوهیدرات می توان آن را در دیابت نوع 1 و 2 مصرف کرد.
نخود می تواند سطح گلوکز خون را افزایش داده و احساس سیری را برای مدت طولانی حفظ کند.
مصرف متوسط این محصول به صورت آب پز یا پوره می تواند به پانکراتیت حاد یا مزمن کمک کند و محتوای پروتئین بالا و خواص بازسازی به لوزالمعده کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد.
از نخود می توان برای تهیه جوشانده سرفه، مسمومیت و پاکسازی پیشگیرانه بدن استفاده کرد.
متخصص تغذیه توصیه می کند که نخود در رژیم غذایی برای چاقی، بیماری های قلبی عروقی، کلسترول بالا و حتی دیابت گنجانده شود.
مصرف نخود برای زنان باردار نیز مفید است، حاوی مقدار زیادی اسید فولیک است که برای رشد سالم جنین لازم است.
در زیبایی از آرد نخود برای از بین بردن جوش های سر سیاه و بهبود رنگ پوست استفاده می شود و از آن به عنوان یک اسکراب نرم طبیعی استفاده کنید.
استفاده از نخود در آشپزی
از نخود برای تهیه پلو، سوپ، پوره سیب زمینی، رب، کوفته و کلوچه استفاده می شود و این محصول به خوبی با گیاهان، گوجه فرنگی و سیر سازگار است و به طور سنتی، اساس غذاهای شرقی – هوموس و فلافل است.
نخود را با آب فراوان بریزید و بگذارید چند ساعت بماند و غلات متورم شده را بشویید و دوباره آب بریزید – این بار برای پخت و پز.
هویج و پیاز ریز خرد شده را اضافه کنید و روی آتش بگذارید و بپزید تا نخود و سبزیجات نرم شوند.
نخود، سبزیجات، نمک، ادویه جات، آبلیمو، روغن نباتی و یک لیوان آبی که نخودها در آن پخته شده اند را در مخلوط کن بریزید و آنقدر هم بزنید تا جرم یکدست شود و هنگام سرو، هوموس را با کنجد و شوید تازه بپاشید.