گرده گل به دلیل غنی بودن از ترکیبات مغذی با هزار و یک فضیلت، در موارد زیر ایده آل است:
خستگی جسمی و ذهنی
اختلالات گوارشی و مشکلات حمل و نقل
پیری بدن، ریزش مو
راشیتیسم و اختلالات رشد
هیپرپلازی خوش خیم پروستات
گرده گل ایرانی به صورت تازه یا خشک به عنوان درمان 3 هفته ای به ویژه در زمان تغییرات فصلی استفاده می شود و گرده های تازه را باید در یخچال نگهداری کنید و صبح ناشتا قبل از نوشیدن یک لیوان آب بجوید.
برای گرده های خشک می توانید بگذارید مدت ها قبل (روز قبل) در آب حل شود تا صبح با معده خالی مصرف شود.
متوسط دوز توصیه شده برای بزرگسالان 15-20 گرم در روز برای پیشگیری و حداکثر 30 گرم در روز برای درمان حمله است و برای نوجوانان، دوز 12-15 گرم در روز است.
گرده مربوط به دانه نر گل ها است که توسط پرچم ها تولید می شود و هنگامی که زنبور علوفه را جستجو می کند جمع آوری می شود.
در واقع، به لطف پاهای عقبی خود، این گرده را جمع آوری می کند و آن را با عسل و بزاق مخلوط می کند تا توپ های کوچکی را تشکیل دهد که در “سبدهای گرده” ذخیره شده اند سپس این گلولهها توسط علوفهجویان بازگردانده میشود و سپس توپها توسط کارگران به سلولهای اطراف نوزادان منتقل میشوند تا لاروها و کندو را در طول زمستان تغذیه کنند.
بنابراین گرده در این سلول ها قرار می گیرد و کارگران برای جلوگیری از تبادل گاز، لایه نازکی از بره موم را وارد می کنند.
از این به بعد در طی چند روز تخمیر بی هوازی (بدون اکسیژن)، گرده به نان زنبور عسل تبدیل می شود که برای تغذیه لاروهای جوان و پرستاری زنبورها استفاده می شود.
این محصول تقریباً برای عموم مردم ناشناخته است، اما تنها شکلی است که زنبورها گرده گل مصرف می کنند!
اقدامات احتیاطی برای استفاده
مصرف گرده گل برای کودکان زیر 12 سال بدون توصیه پزشکی توصیه نمی شود و در نهایت، گرده هیچ عارضه و منع مصرفی ندارد (به جز در مورد نارسایی کلیه)، و در صورت حساسیت به گرده باید مراقب بود (حتی اگر همانطور که در بالا مشاهده شد، این گرده با گرده آلرژیک متفاوت باشد).